Nieuws

logo ilba blanco

Berichten

Smart-ID komt naar België - TechPulse

Smart-ID komt naar België - TechPulse

Algemeen   /   03-04-2024   /   0 OPMERKINGEN   /  A+ | a-
Vanaf vandaag is het digitale identiteitsbewijs Smart-ID beschikbaar in België als alternatief voor Itsme. Smart-ID is een universele app voor authenticatie van personen en voor legale, digitale handtekeningen. Met Smart-ID kun je aanmelden bij apps van banken, overheidsdiensten of documentplatformen.

Het merk heeft grote ambities in België en wil e-identificatie naar alle telefoons brengen om zo Itsme naar de kroon te steken. Smart-ID is de marktleider in verschillende Noord-Europese landen en registreerde in 2023 ongeveer 1 miljard transacties, driemaal zoveel als in ons land.

SK ID Solutions hanteert een betalend model per transactie en biedt naast authenticatie ook andere digitale identiteitsdiensten. In België heeft SK ID Solutions forse ambities om een voet naast Itsme te zetten. Als eerste stap daarin sloten ze een samenwerking af met Trust1team uit Merelbeke. Zij leveren vandaag al identificatiediensten aan verschillende Belgische en Europese banken, overheids- en zorgorganisaties en in sterk beveiligde omgevingen. Samen met SK ID willen ze onder meer hun aanbod voor de digitale portemonnee op smartphones ontwikkelen. Zo’n wallet kun je gebruiken voor authenticaties, digitale betalingen of klantenkaarten.

Bron: TechPulse & IT Daily
Geen opmerkingen...

Laat hier uw opmerking

Simple catpcha image
Top

IlBa Projects

Info

Laat HIER uw gegevens en uw vraag/probleem achter en we nemen snel contact met u op.

Privacybeleid

Cookiebeleid