Nieuws

logo ilba blanco

Berichten

iPhone 12 overschrijdt stralingsnormen, Frankrijk staakt verkoop - TechPulse

iPhone 12 overschrijdt stralingsnormen, Frankrijk staakt verkoop - TechPulse

Algemeen   /   16-09-2023   /   0 OPMERKINGEN   /  A+ | a-
De iPhone 12 heeft in Frankrijk voor ophef gezorgd vanwege de te hoge straling die het toestel zou uitzenden. Het Franse agentschap voor de regulering van radiofrequenties ANFR heeft vastgesteld dat de absorptie van de straling door het lichaam is vastgesteld op 5,74 watt per kilogram. Dit is 1,74 watt meer dan de maximale hoeveelheid energie die het lichaam zou mogen opnemen als de telefoon in de hand wordt gehouden of in de broekzak zit. De Europese norm voor ledematen ligt op 4 watt per kilogram lichaamsgewicht. 

Het Franse agentschap heeft daarom besloten om de verkoop van iPhone 12 te verbieden. Apple betwist echter de resultaten en beweert dat meerdere onafhankelijke analyses hebben aangetoond dat de iPhones wel degelijk aan de normen voldeden. Toch geeft Apple gehoor aan de oproep van de toezichthouder en zal het bedrijf alle verkochte modellen aan de norm laten voldoen. 

Ook bij ons zal het BIPT een onderzoek uitvoeren naar de stralingswaarden van de iPhone 12 op vraag van staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel. Of de telefoons hier uit de rekken gehaald worden, zal afhangen van het resultaat van dat onderzoek. Ook andere telefoons van de fabrikant zullen onderzocht worden.

Wat je ondertussen met je iPhone 12 moet doen? Die kan je gewoon in je zak laten steken of naast je hoofd houden om te bellen. Het is niet omdat je smartphone meer straling uitstoot dan de EU voorschrijft, dat het toestel meteen ongezond is. Wel zou er een kans zijn dat je schade oploopt na langdurig gebruik – hoe groot of hoe klein die kans is en wat ‘langdurig gebruik’ precies wil zeggen, is echter niet duidelijk. Er is, met andere woorden, geen acuut gezondheidsgevaar.
Geen opmerkingen...

Laat hier uw opmerking

Simple catpcha image
Top

IlBa Projects

Info

Laat HIER uw gegevens en uw vraag/probleem achter en we nemen snel contact met u op.

Privacybeleid

Cookiebeleid