Nieuws

logo ilba blanco

Berichten

Windows 11 krijgt verbeterde ondersteuning voor passkeys - TechPulse

Windows 11 krijgt verbeterde ondersteuning voor passkeys - TechPulse

Algemeen   /   28-06-2023   /   0 OPMERKINGEN   /  A+ | a-
Microsoft gaat in Windows 11 passkeys integreren. Zo zou het dankzij biometrische identificatie, veiliger worden om in te loggen op websites.

Wat zijn nu eigenlijk passkeys? 
Een passkey is een unieke code die gekoppeld is aan een specifiek apparaat. Heb je verschillende apparaten? Dan heb je dus een andere code of ‘sleutel’ voor elk apparaat. Kom je op een website die passkey-ondersteuning biedt? Dan kan je daar inloggen door jezelf biometrisch te identificeren.

Op de achtergrond gebeuren er dan twee dingen tegelijk. In feite bestaat een passkey uit twee verschillende codes of sleutels: één daarvan is publiek, de andere privé. De publieke sleutel wordt bij een inlogpoging verstuurd naar de server, terwijl de privésleutel veilig en lokaal wordt opgeslagen in de sleutelhanger of wachtwoordbeheerder van je apparaat.

Bij het inloggen verstuurt de accountserver, waar je probeert in te loggen, een cryptografische puzzel naar je apparaat. Met je privésleutel heb je de oplossing daarvoor bij de hand, waardoor je succesvol kan inloggen op de website. Al die tijd blijft de privésleutel op je apparaat staan – die wordt nooit verstuurd. Omdat je steeds een privésleutel nodig hebt om in te loggen is het zo goed als onmogelijk om gehackt te worden. Passkeys vormen wel degelijk de meest veilige manier om ergens in te loggen.

Microsoft gaat dit verder inbouwen in Windows 11 in het Hello-systeem.

Het volledige artikel op TechPulse kan u hier lezen.
 
Geen opmerkingen...

Laat hier uw opmerking

Simple catpcha image
Top

IlBa Projects

Info

Laat HIER uw gegevens en uw vraag/probleem achter en we nemen snel contact met u op.

Privacybeleid

Cookiebeleid