Nieuws

logo ilba blanco

Berichten

Opgelet want Facebook wil je profieldata gebruiken voor hun AI - DataNews

Opgelet want Facebook wil je profieldata gebruiken voor hun AI - DataNews

Algemeen   /   27-05-2024   /   0 OPMERKINGEN   /  A+ | a-
Facebook, nu bekend als Meta, heeft onlangs een melding uitgestuurd naar gebruikers waarin het bedrijf aankondigt dat het hun profieldata wil inzetten om hun AI-systemen te verbeteren. Hoewel deze pop-up eenvoudig weg te klikken lijkt, is het belangrijk om te begrijpen wat dit betekent en hoe je je kunt verzetten.

Als je de pop-up simpelweg wegklikt, geef je impliciet toestemming. Het bedrijf beroept zich op “legitimate interests” (een term uit de GDPR-wetgeving), maar het is niet duidelijk welk legitiem belang de gebruiker hierbij heeft.

Gelukkig kun je je als gebruiker verzetten. Klik op “right to object” in de pop-up en vul het formulier in. Let op: de link werkt niet altijd even goed. Meta is niet transparant over welke AI-toepassingen jouw data precies zal voeden. Dit maakt het lastig om bezwaar te maken. Je hebt het recht om de verwerking te weigeren. Voeg eventueel extra informatie toe in het formulier. Om nog meer gebruikers af te schrikken, moet je je e-mailadres bevestigen met een code. Dit lijkt een veiligheidsmaatregel, maar is vooral een obstakel.

Kortom, wees alert en maak gebruik van je recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van jouw profieldata voor AI-doeleinden. Meta heeft in het verleden al slordig omgegaan met gebruikersdata, en nu wordt deze data ook nog eens in AI-systemen verwerkt. Laten we kritisch blijven en onze privacy beschermen.

Bron: Datanews
Geen opmerkingen...

Laat hier uw opmerking

Simple catpcha image
Top

IlBa Projects

Info

Laat HIER uw gegevens en uw vraag/probleem achter en we nemen snel contact met u op.

Privacybeleid

Cookiebeleid