Nieuws

logo ilba blanco

Berichten

Nieuwe AI Explorer voor Windows 11 leest mee met gebruikers

Nieuwe AI Explorer voor Windows 11 leest mee met gebruikers

Algemeen   /   12-05-2024   /   0 OPMERKINGEN   /  A+ | a-
Microsoft is klaar om Windows 11 deze zomer te versterken met geavanceerde AI-mogelijkheden die de gebruikerservaring zullen transformeren. Een van de meest opwindende nieuwe functies is AI Explorer, een interne term voor een reeks next-gen AI-ervaringen die tijdens het speciale Windows-evenement van Microsoft op 20 mei zullen worden onthuld.

Hier zijn enkele belangrijke punten over AI Explorer:
  • Contextbewustzijn en Geheugen: AI Explorer draait op apparaten met een next-gen neurale verwerkingseenheid (NPU). Het loopt op de achtergrond en legt alles vast wat je op je computer doet. Het documenteert en categoriseert alle activiteiten, ongeacht de apps of interfaces die je gebruikt. Deze vastgelegde momenten worden omgezet in herinneringen die je later kunt oproepen. Bijvoorbeeld, als je een gesprek hebt met een vriend in de WhatsApp-app voor Windows, zal AI Explorer de inhoud vastleggen en verwerken, zodat je het later kunt terughalen.
  • Zoeken met Natuurlijke Taal: AI Explorer heeft een gebruikersinterface die langs de bovenkant van het scherm loopt. Je kunt herinneringen oproepen op basis van zoekcriteria die je invoert. Omdat AI Explorer alles vastlegt wat je op je computer doet, kun je nu met natuurlijke taal zoeken naar alles en nog wat, inclusief apps, gesprekken, documenten, webpagina’s en afbeeldingen.
  • Lokale Verwerking en Privacy: De meeste van deze ervaringen worden lokaal op het apparaat verwerkt, zonder dat er gegevens naar de cloud worden gestuurd. Dit is niet alleen belangrijk voor privacy, maar ook voor prestaties. AI Explorer vertrouwt op NPU-silicium om de vastgelegde inhoud te verwerken en de latentie te minimaliseren.
  • Exclusiviteit en Vereisten: AI Explorer is exclusief beschikbaar op apparaten met Qualcomm’s aankomende Snapdragon X-serie chips en vereist minimaal 16 GB RAM. Intel en AMD werken aan vergelijkbare NPU-functionaliteit, maar Qualcomm heeft hierin momenteel een voorsprong.
Er zijn wel enkele privacyoverwegingen bij het gebruik van AI Explorer in Windows 11: AI Explorer verzamelt gegevens over hoe je je pc gebruikt, zoals het openen en gebruiken van apps, versturen van e-mails, bewerken van documenten, en meer.
Sommige gebruikers kunnen bezorgd zijn dat het AI-systeem ‘meekijkt’ met hun activiteiten op de pc.
De NPU (neurale verwerkingseenheid) in de chip zorgt ervoor dat AI-taken lokaal worden berekend, zonder dat gegevens naar de cloud worden gestuurd.
Overeenkomstig de GDPR zal Microsoft waarschijnlijk een opt-in systeem implementeren, waarbij gebruikers expliciet toestemming moeten geven voordat AI Explorer actief wordt.

Het is belangrijk om te weten dat gebruikers die geen AI-systeem willen dat hun activiteiten volgt, de mogelijkheid zullen hebben om deze functie uit te schakelen.

Bron TechPulse.
Geen opmerkingen...

Laat hier uw opmerking

Simple catpcha image
Top

IlBa Projects

Info

Laat HIER uw gegevens en uw vraag/probleem achter en we nemen snel contact met u op.

Privacybeleid

Cookiebeleid