Nieuws

logo ilba blanco

Berichten

Microsoft gaat Teams en Office los van elkaar verkopen - MSN

Microsoft gaat Teams en Office los van elkaar verkopen - MSN

Algemeen   /   05-04-2024   /   0 OPMERKINGEN   /  A+ | a-
Microsoft heeft besloten om Microsoft Teams, de videovergader-app, wereldwijd los te koppelen van Office. Deze stap is genomen om antitrustzaken te vermijden. In de Europese Unie was deze ontkoppeling al sinds oktober vorig jaar van kracht.

De betaalde versie van Teams, die chat- en videofunctionaliteiten biedt, wordt nu wereldwijd niet meer in het Microsoft Office-pakket opgenomen. Dit Office-pakket geeft gebruikers toegang tot diensten zoals Word en Excel. Het Amerikaanse techbedrijf heeft deze wijziging aangekondigd, zes maanden nadat het Teams en Office al in Europa van elkaar had gescheiden.

Met deze stappen probeert Microsoft zorgen bij toezichthouders weg te nemen door zijn assortiment wereldwijd meer gelijk te trekken. De Europese Commissie onderzoekt al enige tijd of Teams mogelijk onterecht voordeel had doordat het in het Office-pakket was opgenomen. Door Teams los te koppelen, komt Microsoft tegemoet aan de feedback van de Europese Commissie en biedt het multinationale bedrijven meer flexibiliteit bij het standaardiseren van hun aankopen in verschillende regio’s.

Teams werd oorspronkelijk in 2017 gratis aan Office 365 toegevoegd. Tijdens de coronapandemie werden videovergaderingen enorm populair, maar andere bedrijven die vergelijkbare diensten aanboden, klaagden dat Teams een oneerlijk voordeel had doordat het was gebundeld met andere Microsoft-diensten. Hoewel deze stappen mogelijk niet voldoende zijn om een nieuwe boete van Brussel te voorkomen, toont Microsoft hiermee wel zijn inzet om aan de regelgeving te voldoen en eerlijke concurrentie te bevorderen.

Bron: MSN
Geen opmerkingen...

Laat hier uw opmerking

Simple catpcha image
Top

IlBa Projects

Info

Laat HIER uw gegevens en uw vraag/probleem achter en we nemen snel contact met u op.

Privacybeleid

Cookiebeleid